Οι Καθηγητές μας

Οι Καθηγητές μας2019-05-20T16:54:47+03:00

Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης

eleni-salta

 

Γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1970. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Φιλοσοφία το 1993. Έχει διδακτική εμπειρία 25 ετών. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και έχει γνώση χειρισμού Η/Υ. Δίδαξε σε φροντιστήρια αποκτώντας εξειδίκευση στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων Ελληνικών. Έχει αναλάβει τη φιλολογική επιμέλεια άρθρων/εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια σχετικά με θέματα Παιδαγωγικής και νέων Τεχνολογιών (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση. Συνεργάζεται αποκλειστικά τα τελευταία 2 χρόνια με την «Παιδεία Plus», έχει συγγράψει τις φροντιστηριακές σημειώσεις των Αρχαίων Ελληνικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου και είναι υπεύθυνη των φιλολογικών μαθημάτων του Εκπαιδευτηρίου.

eleni-salta

 

Απόφοιτη του τμήματος Χημείας του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διδακτική της Χημείας και στις Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες. Έχω συμμετάσχει σε συνέδρια, τα οποία αφορούν στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Διδάσκουσα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης από το 2012 και μετά.

eleni-salta


Έλαβα το πτυχίο Βιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ- Τμήμα Βιολογίας) το 2000 και τον τίτλο του Διδάκτορα Βιολογίας – Ανοσολογίας από το ΕΚΠΑ -Ιατρική Σχολή, το 2006.
Από το 2000 έως και σήμερα αναλαμβάνω την προετοιμασία μαθητών στη Βιολογία γενικής παιδείας και προσανατολισμού για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Παράλληλα εργάζομαι ως εργαστηριακή βιολόγος, γεγονός που μου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρω στους μαθητές μου τις βιολογικές έννοιες και διαδικασίες με πιο κατανοητό και απτό τρόπο, κυρίως όμως με βοηθάει στο να τους μεταλαμπαδεύσω το ενδιαφέρον για τις επιστήμες ζωής και υγείας.

eleni-salta


Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ και του μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής Ναυπηγών του ΕΜΠ. Ασχολούμαι με τον χώρο της εκπαίδευσης από την εισαγωγή μου στο τμήμα Φυσικής το 2004, όταν ξεκίνησα την παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων, ενώ από το 2010 συνεργάζομαι και με κέντρο μελέτης και φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Η δραστηριότητά μου δεν περιορίζεται στο μάθημα της φυσικής, καθώς έχω αναλάβει και τη διδασκαλία άλλων θετικών μαθημάτων, αγγλόφωνα προγράμματα, υποστήριξη σε διαγωνισμούς, φοιτητικά μαθήματα κ.ά. Με το Παιδεία plus, έχουμε μια επιτυχή συνεργασία από το 2018.

eleni-salta

 

Γεννήθηκε το 1962 στο Κιάτο Κορινθίας, μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και τελείωσε το 22 ο Λύκειο Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Φυσικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης στην Πληροφορική Υγείας (MSc Health Informatics) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επίσης έχει παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης και σεμινάρια: «Ανάλυσης Συστημάτων Εφαρμογών», «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας», «Βασικών Αρχών Μαθησιακών Δυσκολιών» κ.α.. Μιλάει Αγγλικά. Έχει εργαστεί ως ωρομίσθιος Καθηγητής στο Πολεμικό Ναυτικό, σε Νοσηλευτικές Σχολές του Υπουργείου Υγείας και στο Δήμο Αμαρουσίου. Έχει μεγάλη εμπειρία διδασκαλίας σε φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα τελευταία έτη είναι υπεύθυνος του τομέα Πληροφορικής στο Φροντιστήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «ΟΡΟΣΗΜΟ» Βριλησσίων. Είναι εξωτερικός συνεργάτης της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται το σκάκι, η ιστορία, ο κινηματογράφος, και η ιστιοπλοΐα.

eleni-salta


Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1986. Αποφοίτησα από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδάζω παράλληλα στην σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών με κατεύθυνση την εκπαίδευση, στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, παραδίδοντας μαθήματα φυσικής σε διάφορα φροντιστήρια της Αττικής από το 2006. Στόχος μου να βοηθώ και να στηρίζω τους μαθητές μου, ώστε να μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Χόμπι μου η ορειβασία, το ποδήλατο, το κάμπινγκ και η αναρρίχηση.

eleni-salta


Αποφοίτησα από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α. Διαθέτω εκπαιδευτική εμπειρία 12 ετών παραδίδοντας μαθήματα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) και Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ) σε υποψήφιους οικονομικών σχολών σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

eleni-salta


Ονομάζομαι Χριστίνα Ξαγά και είμαι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη διδακτική των μαθηματικών. Η αγάπη μου για την εκπαίδευση και τα παιδιά με οδήγησε στη λήψη δεύτερου πτυχίου από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων σχετικών με την εκπαίδευση και τις σύγχρονες τάσεις της. Από το 2003 ασχολούμαι ενεργά με την εκπαίδευση αναπτύσσοντας εξατομικευμένη προσέγγιση για τις ανάγκες του κάθε μαθητή τόσο σε σχολικό επίπεδο, όσο και σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και υποτροφίες. Στόχος μου είναι να εμφυσήσω την αγάπη για τα μαθηματικά και να ενισχύσω την αυτενέργεια των μαθητών. Τα ενδιαφέροντά μου σχετίζονται με την μεθοδολογία της έρευνας με χρήση της στατιστικής, την παιδαγωγική ψυχολογία και την εφαρμογή της στην εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και τις δυνατότητες που προσφέρει και των σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας μέσω αξιοποίησης της τεχνολογίας.

eleni-salta


Σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο University College of London στο γνωστικό αντικείμενο των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και της Χωροταξικής Ανάλυσης στην Αρχαιολογία. Κατά την περίοδο 2006-2012 μετεκπαιδεύτηκε και δίδαξε σε δομές του Υπουργείου Παιδείας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων και Προσφύγων. Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακές ανασκαφές ανά την Ελλάδα. Από το 2003 διδάσκει σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης με ειδίκευση στη διδασκαλία των μαθημάτων των Λατινικών, της Ιστορίας και της Έκθεσης.

eleni-salta


Ονομάζομαι Παναγιωτοπούλου Μαρία. Είμαι φιλόλογος με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική και λατινική γλώσσα, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτήν την περίοδο πραγματοποιώ τις σπουδές μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ” Δέξιππος” , ειδίκευση στην αρχαία ελληνική και λατινική γλώσσα ( Master in classical studies) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχω εκπονήσει εργασίες επιπέδου Master στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής Εrasmus. Διδάσκω εδώ και δυο χρόνια . (Τέλος, διαθέτω πτυχία ξενόγλωσσων επιπέδου Proficiency στα αγγλικά και Β2 στα γαλλικά)

eleni-salta


Γεννήθηκα στην Αθηνά και τέλειωσα το 22 Λύκειο Αθηνών. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, απ’ όπου και αποφοίτησα το 2001 με βαθμό λίαν καλώς. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια διδακτικής και μεθοδολογίας, ψυχολογίας μαθητών, όπως και έχω συμμετάσχει σε συνέδρια για μαθητές με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.
Δραστηριοποιούμαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα τελευταία 15 με τη διδασκαλία μαθήματων, ενώ έχω εργαστεί σε γυμνάσια και λύκεια της δημοσίας εκπαίδευσης, σε επαγγελματικά λύκεια, όπως σε τμήματα υποδοχής μαθητών προσφυγών.
Βασικοί μου στόχοι παραμένουν τόσο η εισαγωγή των μαθητών σε σχολές της αρεσκείας τους όσο και η στήριξη και καθοδήγησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους

Καθηγητές Ξένων Γλωσσών

eleni-salta

 

Γεννήθηκα το 1985 στην Αθήνα και είμαι απόφοιτη του ΕΚΠΑ του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Από το 2007 ασχολούμαι με την διδασκαλία της Ισπανικής αλλά και της Αγγλικής Γλώσσας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Έχω ασχοληθεί περιστασιακά και με την μετάφραση.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και Θέατρο και Μουσική στην εκπαίδευση.

eleni-salta


Ελληνογερμανίδα, γεννημένη στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Σπούδασε γερμανική φιλολογία, γλωσσολογία και Γερμανικά ως ξένη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Heinrich-Heine του Ντύσσελντορφ. Απο το 2005 διδάσκει την γερμανική γλώσσα και προετοιμάζει τους μαθητές για τις εξετάσεις του Goethe A1-C2.

eleni-salta


Τελείωσα την Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσηφ και σπούδασα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
Συνέχισα τις σπουδές μου στην Γαλλία, στην πόλη Λυόν, κάνοντας μεταπτυχιακό στην Διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας ως Δευτερη/ Ξενη γλώσσα. Εργάζομαι εδώ και 14 χρόνια ως καθηγήτρια Γαλλικών σε διαφορά φροντιστήρια της Αττικης. Μέσα από τη διαδικασία της διδασκαλίας καθημερινά ανανεώνομαι προσωπικά, αλλά και επαγγελματικά. Βρίσκομαι σε αυτό το φροντιστήριο από την περσινή χρόνια και νιώθω πολύ όμορφα με αυτό, μιας και οι μαθητές μου μαθαίνουν σ’ένα φιλικό και αξιοκρατικό περιβάλλον.

eleni-salta


Ονομάζομαι Loredana Adamo, γεννήθηκα στη Νάπολη – Ιταλία. Πριν από 29 χρονιά ήρθα στην Ελλάδα που θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου. Στην Ιταλία απόκτησα πτυχίο tour operator και μετά εντάχθηκα στο Πανεπιστήμιο “Ξένες Γλώσσες και Φιλολογία. Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα ασχολούμαι με τη διδασκαλία της Ιταλικής Γλώσσας και μεταφράσεις. Σκοπός μου είναι η διάδοση της Ιταλικής που τόσο αγαπάνε οι Έλληνες. Η διδασκαλία και η επαφή με τους μαθητές μου γεμίζει την καρδιά μου και με ωθεί να προσφέρω τις γνώσεις μου με μεράκι.

eleni-salta


Εργάζομαι σαν καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας τα τελευταία 28 χρόνια σε εκπαιδευτήρια στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Έχω αποφοιτήσει από το British Council, το τμήμα Royal Society of Artsκαι παρακολουθώ διαρκώς σεμινάρια σχετικά με τα Παιδαγωγικά. Στόχος μου είναι να κάνω τους μαθητές μου να αγαπήσουν την Αγγλική Γλώσσα.